Стъклените парапети на Римския стадион в Пловдив отново станаха жертва на

...
Стъклените парапети на Римския стадион в Пловдив отново станаха жертва на
Коментари Харесай

Вандали потрошиха стъкло от парапета на Римския стадион в Пловдив

Стъклените парапети на Римския стадион  в Пловдив още веднъж станаха жертва на вандалски акт, предава

В записите от охранителните камери се вижда по какъв начин две момчета идват от посока Стария град и слизат по стълбите до градинката на Джумая Джамията. По-ниският се ускорява и изритва с крайник едното стъклено пано от парапета на Римския стадион.

Стъклото се чупи и пада на тревната повърхност вътре в стадиона. Избити са и два от държачите на стъклото. За благополучие няма потърпевши хора , поради часа на случая. След това двамата не престават по Главната улица в посока община Пловдив, като по пътя си изритват и вратата на магазин, вследствие на което е счупена единствено пантата му.

" За страдание в границите на година, това е следващия вандалски акт на Римския стадион, при който се чупи стъкло от парапета , разясняват от ОИ „ Старинен Пловдив “ - институцията, която стопанисва и се грижи за Римския стадион. От екипа още сутринта са изпратени чиновници, които с подръчни средства са обезопасили мястото на изчезналото стъкло ", описа доцент доктор Елена Кантарева-Дечева.
 NOVA
Всяко стъкло се поръчва самостоятелно, съгласно съответния му размер, а производството изисква време. Триплексът или така наречен ламинирано стъкло се създава посредством свързване на два или повече пласта нормално флоатно стъкло с пластмасов вътрешен пласт, които по-късно се нагряват до към 70 °C и минават през валцоване.

Така даже след счупването им, високата му здравина предотвратява начупването на стъклото на огромни остри части . Ламинираното стъкло се употребява нормално при нараснал риск от пострадвания и се употребява за витрините на магазини и прозорците на коли.

Община Пловдив е подхванала незабавни дейности по откриването на причинителите, като са сезирани съответните способени органи и служби.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР